Today.ua

В Україні хочуть збільшити ліміти виплат по ДТП

В Україні незабаром можуть збільшити ліміти страхових виплат по ДТП. З такою ініціативою виступило МТСБУ, повідомила прес-служба відомства.

У НБУ вже направлено пропозицію збільшити страхові суми по ОСАГО за шкоду, заподіяну майну потерпілого, з 130 до 160 тис. гривень, а за шкоду життю і здоров'ю - з 260 до 320 тис. гривень.

Крім того, пропонується збільшити ліміт виплат по європротоколу з 50 до 80 тис. гривень.

МТСБУ ухвалило рішення про збільшення лімітів виплат по ДТП в зв'язку з тим, що після останнього підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 6 тис. гривень утворилася колізія щодо виплат за шкоду життю і здоров'ю.

Розмір таких виплат встановлюється в прив'язці до розміру мінімальної зарплати, а в деяких випадках, наприклад, у разі смерті потерпілого, розрахункова виплата може перевищувати розмір страхової суми. Збільшення ліміту вирішить цю проблему.

Нагадаємо, що в останній раз страхові суми змінювалися два роки тому. Розмір страхових сум підвищується відповідно до інфляції.

Раніше повідомлялося, що в Україні збільшилися штрафи за порушення деяких правил дорожнього руху. Зокрема, за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ