Today.ua

Українці просять дозволити безкоштовно розмитнювати авто зі США, куплені до війни

На сайті інтернет-представництва президента України з'явилася петиція №22/144370-еп, яка пропонує зробити безкоштовним розмитнення автомобілів, куплених у США до 24 лютого 2022 року. Автор цієї ідеї каже, що на це є об'єктивні причини.

Зокрема, у петиції йдеться про те, що російські окупанти заблокували морські порти України, тому велику кількість автомобілів, які українці купили на американських онлайн-аукціонах, ще не доставлено. Наразі ці машини намагаються доставити в Україну через інші країни. В результаті вартість доставки автомобілів із США, на думку автора петиції, збільшилась у середньому на 2-5 тис. доларів.

Українці, які купили авто у Сполучених Штатах до 24 лютого, не розраховували, що їм доведеться платити дорожче, ніж повідомлялося. Тому скасування податків на ввезення авто зі США допоможе компенсувати грошові втрати.

Петиція №22/144370-еп зареєстрована нещодавно – 1 червня. До закінчення голосування за неї залишився 91 день.

Нагадаємо, у 2021 році українці купили у США та Канаді близько 160 000 автомобілів. Українців приваблює те, що можна купити майже нову модель, з меншим пробігом, у багатій комплектації, а також дешевше, ніж у Європі.

Раніше експерти розповіли, як українців дурять під час купівлі авто зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ