Today.ua

В Україні «євробляхерів» почали масово «розводити» на гроші

У соціальних мережах активізувалися шахраї, які пропонують українцям розмитнити автомобіль на іноземній реєстрації за 50-100 доларів (зняти з обліку). Керівник "Автоєвросили" Олег Ярошевич застеріг автомобілістів від таких «привабливих» пропозицій.

Він зазначив, що власники автомобілів на єврономерах, які захочуть так дешево зняти з обліку машини, в кінцевому підсумку можуть бути оштрафовані.

Ярошевич акцентував увагу на тому, що документи, які автомобіліст передає брокеру, потім потрапляють в митницю. Якщо митниця дійде висновку, що документи «неякісні», не відповідають вимогам, то тоді покарають власника машини, а не тих людей, які надали йому документи.

Потрібно врахувати, що в деяких країнах (наприклад, в Чехії) для зняття з обліку автомобіля, необхідна особиста присутність його нового власника.

Експерт рекомендує не піддаватися на привабливі пропозиції ділків. А перш ніж платити гроші, потрібно переконатися, що машина дійсно знята з обліку.

Раніше Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект, який передбачає запровадження пільгового розмитнення машин на іноземній реєстрації. Розмитнення буде коштувати не більше 1000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ