Today.ua

В Україні “євробляхерів“ почали масово позбавляти “прав“

Українські суди переповнені протоколами про адміністративні правопорушення за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезено з України, повідомила компанія "Дорожній адвокат". Найчастіше таких водіїв штрафують і позбавляють посвідчення водія на 1 рік.

У повідомленні наголошується, що до 11 листопада 2021 року, тобто до закінчення періоду пільгового розмитнення, правоохоронці рідко складали адміністративні протоколи за ч. 9 ст. 121 КУпАП за управління євробляхою, яка перебуває у нашій країні з порушенням терміну ввезення. Але після 11 листопада правоохоронці почали дуже активно виявляти таких правопорушників.

Штраф виноситься поліцейським на місці зупинки – 8 500 гривень. При повторному такому правопорушенні протягом року протокол передається на розгляд суду. Суд ухвалює рішення за ч. 9 ст. 121 КУпАП.

Юристи зазначають, що найчастіше у таких справах суди штрафують водіїв на 17 000 гривень та позбавляють їх на рік посвідчення водія. Крім того, можуть вилучити автомобіль.

Нагадаємо, якщо водій, позбавлений "прав", сяде знову за кермо транспортного засобу, його оштрафують на перший раз на 20 400 гривень, а при повторному такому правопорушенні протягом 1 року - на 40 800 гривень.

Раніше ми розповіли, хто до 8 лютого 2022 року може скористатися пільговим розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ