Today.ua

В Україні буде локалізовано виробництво електромобілів

В Україні буде локалізовано серійне виробництво електромобілів. Про це на форумі «Україна 30» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що народні депутати Верховної Ради в першому читанні вже затвердили два законопроекти, які передбачають пільги інвесторам, які висловлять бажання налагодити в Україні випуск машин з електричною силовою установкою.

Також пільги планують давати інвесторам, які будуть робити в нашій країні комплектуючі для електромобілів, зарядні пристрої тощо.

Зараз законопроекти доопрацьовують з урахуванням депутатських поправок. Після цього їх повинні затвердити у другому читанні.

В Україні кілька останніх років існують пільги на ввезення нових електромобілів. Розвивається, хоча і не дуже активно, відповідна інфраструктура. Зараз розробляється пілотний проект установки на головних українських трасах мережі швидких заправних станцій для електромобілів.

Раніше ми повідомили, що Toyota створює свій перший електромобіль на твердотільної батареї. Повна підзарядка такої батареї займе 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ