Today.ua

В Україні буде 1,5 тис камер автофіксації порушень ПДР

На українських дорогах планують встановити до 1,5 тисячі камер автофіксації порушень ПДР. Таку заяву зробив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, за час роботи системи автофіксації порушень ПДР, тобто з червня 2020 року, в Україні кількість ДТП скоротилася в три рази.

Мабуть, заступник міністра внутрішніх справ має на увазі, що скоротилася кількість ДТП в три рази не по всій Україні, а тільки на тих ділянках, на яких встановлені камери автофіксації.

Завдяки камерам автофіксації порушень ПДР в гоcказну автомобілісти-порушники перерахували 209 млн гривень. Відсоток оплати штрафів досить високий - 80%.

Геращенко зазначив, що система безпеки на українських дорогах буде мати кілька рівнів. Це камери автофіксації порушень ПДР, радари TryCam, а також «фантомні» поліцейські патрулі, які будуть вимірювати швидкість автомобілів під час руху, не привертаючи до себе увагу.

Раніше стало відомо, що для «фантомних» поліцейських патрулів, які повинні під час руху фіксувати швидкість зустрічних і попутних автомобілів, будуть використовувати кросовери Skoda Kodiaq.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ