Today.ua

В Україні безкоштовно розмитнили понад 90 тисяч автомобілів

В Україні з 9 квітня та станом на даний момент безкоштовно розмитнили близько 90 000 автомобілів на іноземній реєстрації. Про це розповів заступник голови Державної митної служби Олександр Щуцький.

За його словами, державний бюджет України втратив близько 10 млрд гривень через скасування податків на розмитнення автомобілів під час дії воєнного стану. Тобто, українці заощадили на розмитненні автомобілів з іноземною реєстрацією вже близько 10 млрд гривень.

Слід зазначити, що під час війни в Україну ввозять майже стільки ж автомобілів на іноземній реєстрації, як і до її початку. Наприклад, у квітні 2021 року до нашої країни ввезли 38,8 тис євроблях.

Нагадаємо, безкоштовно стало можливо розмитнювати автомобілі з іноземною реєстрацією на початку квітня. Держава розраховувала, що це допоможе поповнити машини, загублені українцями під час бойових дій, а також поповнити автопарк ЗСУ. Проте, цією пільгою почали зловживати комерційні організації. Деякі народні депутати через зловживання запропонували скасувати безплатне розмитнення, але ВР не потримала їхнього законопроекту.

Раніше стало відомо, що під час ввезення автомобілів змінилися критерії збору до Пенсійного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ