Today.ua

У США дебютував оновлений кросовер Kia Sorento

У США на автосалоні у Лос-Анджелесі дебютував оновлений кросовер Kia Sorento. Компанія Kia почне його продавати у першій половині 2024 року.

Sorento – це одна з найпопулярніших моделей компанії Kia. Наразі автомобілістам пропонують її четверте покоління (з 2020 року). Оновлений Sorento отримав помітні зміни в дизайні, в салоні та в технічній "начинці".

Зокрема, у оновленого Kia Sorento помінявся дизайн фар, решітка радіатора стала більшою, з'явилися Т-подібні денні ходові вогні, а капот став більш плоским. Позаду теж відбулися певні зміни (помітен вплив нового Kia Telluride).

У салоні тепер є два 12,3-дюймові дисплеї, які об'єднані в єдине ціле (приладова панель та дисплей інформаційно-розважальної системи). Салон оббитий якіснішими матеріалами. Яке обладнання увійде до стандартної комплектації – ми ще не знаємо. Але у цього кросовера є система навігації та зв'язку ccNC, бездротове оновлення, підтримка Android Auto та Apple CarPlay, оновлена система автоматичного екстреного гальмування, система автономного керування 2-го рівня, система виявлення пішоходів та велосипедистів, система утримання смуги руху, інтелектуальний автоматичний клімат-контроль (він запам'ятовує та повторює метод прискорення та гальмування водія), внутрішні дзеркала заднього виду, камери кругового огляду та багато іншого.

Sorento також має нову версію X-Pro з 17-дюймовими колісними дисками та шинами BF Goodrich, а також зі шкіряними сидіннями та вставками з дерева. Ця версія базується на комплектації X-Line.

Під капотом, як і раніше, знаходиться чотирициліндровий 2,5-літровий бензиновий двигун потужністю 191 к.с. і 245 Нм крутного моменту, який працює разом із 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Але покупцям тепер також пропонуватимуть варіант цього мотора з турбонаддувом потужністю 281 к.с. і 421 Нм крутного моменту. Двигун з турбонаддувом працюватиме разом із 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням (DCT).

У 2025 році з'являться дві гібридні версії - HEV потужністю 230 к.с. та PHEV потужністю 265 к.с. Саме такі версії продаватимуть у Європі.

Kia випустить на ринок оновлений Kia Sorento на початку 2024 року. Скільки він коштуватиме – ще не відомо.

Раніше стало відомо, що компанія Kia перестане продавати у Європі хетчбек Kia Rio.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ