Today.ua

У Мережі показали новий флагманський позашляховик Volvo

Компанія Volvo розробляє нове покоління свого флагманського позашляховика Volvo XC90. У Мережу вже потрапили патентні зображення цієї новинки.

Потрібно відразу відзначити, що Volvo XC90 нового покоління може поміняти назву на EXC90. У всякому разі, шведський автовиробник вже запатентував у Європі таку назву. Раніше ходили чутки, що новий XC90 називатиметься Embla. Щоправда, це суперечить традиційній нумерації та назвам автомобілів компанії Volvo.

Судячи з патентних зображень, новий Volvo XC90 отримає досить помітні зміни у дизайні кузова. Це стосується переважно задньої частини шведського позашляховика. Змін у передній частині менше.

XC90 нового покоління збудують на новій платформі SPA2. Це означає, що він може отримати версію з електричною силовою установкою. Який буде запас ходу у такого електричного позашляховика – ще не відомо. Ми знаємо, що Volvo оснащуватиме свої електромобілі батареями різної потужності, на вибір. Також покупцям запропонують версії з двигунами внутрішнього згоряння.

Позашляховик отримає новий інтер'єр у стилі концепту Recharge, який, до речі, також створений на платформі SPA2. Електрична силова установка буде під підлогою. Це дозволить зробити салон більш просторим.

Салон концепта Volvo Recharge

Нагадаємо, раніше експерти американського видання Slash Gear назвали 12 найнадійніших позашляховиків усіх часів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ