Today.ua

У вересні в Україні можуть виникнути проблеми з паливом – експерт

В Україні на початку вересня 2022 року знову можуть виникнути проблеми з бензином та дизельним паливом. Такої можливості не виключив Павло Присяжнюк із AIM GROUP.

За його словами, у Європі зараз збільшується споживання палива у зв'язку зі збиранням урожаю. І це може негативно вплинути на Україну. Присяжнюк вважає, що Україні потрібно збільшити кількість бензовозів, щоб було легше подолати чергову паливну кризу.

Нагадаємо, наприкінці квітня Україна зіткнулася з найсильнішою паливною кризою, оскільки російські окупанти тоді почали посилено обстрілювати нафтобази, НПЗ та залізничну інфраструктуру. У травні до нашої країни ввезли лише 300 000 тонн бензину, дизельного палива та зрідженого газу.

Однак, до серпня Україна змогла практично повністю подолати паливну кризу. Перший заступник міністра економіки Денис Кудін офіційно про це заявив. За його словами, у нашій країні зараз вже достатньо бензину та дизельного палива.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключає, що паливна криза може повторитися. Тому він порадив українцям купувати електромобілі.

Раніше стало відомо, що суд заарештував майно однієї із найбільших українських мереж АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ