Today.ua

У РФ почали масово закриватися автомобільні мийки

У РФ масово закриваються автомийки, оскільки власники автомобілів перестають користуватися ними. Багато російських водіїв хочуть економити, тому почали самостійно мити свої машини.

Через санкції, які західні країни ввели проти РФ за те, що її війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну, російський ринок втратив не лише нові автомобілі, комплектуючі, аксесуари, а й витратні матеріали.

Вартість витратних компонентів у РФ постійно збільшується, через що власникам автомийок доводиться підвищувати ціни. В результаті водії перестали заїжджати на автомийки, і вони почали закриватися. Так, лише в одній Москві цього року закрилося 7% автомобільних мийок.

Раніше повідомлялося, що в РФ почали закриватися автосалони, оскільки вони не мають нових автомобілів. Очікується, що до кінця 2022 року в країні-агресорі закриється половина автосалонів.

Тим часом, у РФ зараз автомобілі випускають лише два заводи – Ульянівський автозавод (позашляховики та пікапи УАЗ) та завод китайської компанії Haval. Інші автозаводи, підтримуючи санкції, припинили роботу. Навіть АвтоВАЗ через дефіцит комплектуючих був змушений зупинити свої конвеєри.

Нагадаємо, в РФ почнуть випускати так звані "спрощені" автомобілі Lada та УАЗ, у яких не буде електроніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ