Today.ua

У РФ можуть закритися корейські та китайські автозаводи

У Росії незабаром може до мінімуму знизитися виробництво автомобілів, оскільки південнокорейські та китайські компанії планують перейти лише на постачання своїх машин із-за кордону.

На даний момент у РФ нові автомобілі випускають лише кілька заводів, у тому числі УАЗ, Хавейл Мотор, "Автотор" (південнокорейські моделі) та АвтоВАЗ. Та й те, зараз два з них простоюють. Інші автовиробники пішли з російського ринку, підтримуючи економічні санкції проти Росії, війська якої у лютому розпочали повномасштабне вторгнення в Україну.

Південнокорейські та китайські компанії, які поки що залишаються в Росії, вирішили припинити роботу своїх заводів на російському ринку. Натомість вони постачатимуть автомобілі з-за кордону. Про це свідчить той факт, що китайські компанії (зокрема, Geely та Haval) почали сертифікувати свої моделі в РФ із зазначенням заводу-виробника з Китаю.

Втім, немає жодних гарантій, що нові автомобілі на російський ринок поставлятимуть із Китаю та Південної Кореї.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що автозавод "Автотор" (Калінінград), який припинив роботу, почав роздавати своїм працівникам землю під городи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ