Today.ua

Продають “евробляхи“ за підробленими свідоцтвами про реєстрацію: поліція розповіла про нову схему шахраїв

Поліцейські затримали учасників злочинної групи, які займалися продажем автомобілів за фальшивими документами і з підробленими номерами вузлів та агрегатів. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі.

За версією слідства, в цю злочинну групу входило четверо громадян. Вони купували автомобілі, якими не можна за законодавством користуватися в Україні. Як правило, це були нерозмитнені машини - "євробляхи".

У закритих Телеграм-каналах зловмисники замовляли виготовлення підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Під них виготовляли металеві пластини з номерними позначеннями кузовів автомобілів. У гаражах ці пластини приварювали замість справжніх номерних позначень.

Після цього автомобілі виставляли на продаж на популярних українських сайтах за зниженою ціною, що приваблювало покупців.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. На даний момент слідству відомо, що шахраї в 2020 році зробили як мінімум 5 успішних продажів таких автомобілів. Слідство триває.

Раніше стало відомо, що в селищі Ворзель Київської області знайшли на дорозі убитого 40-річного чоловіка, який був судимий за угон автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ