Today.ua

У Києві затримали серійного крадія акумуляторів із автомобілів

У Києві поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який здійснив кілька крадіжок акумуляторів із автомобілів. Йому загрожує до 8 років ув'язнення. Про це поінформував Відділ комунікації поліції Києва.

За даними досудового слідства, один із киян повідомив поліції на спецлінію 102 про те, що на вулиці Академіка Туполєва з маршрутки вкрали акумулятор. На місце події направили слідчо-оперативну групу.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські переглянули відеозаписи з камер відеоспостереження та опитали свідків. Завдяки цьому вони зуміли встановити особу ймовірного злочинця. Його затримали. У сумці у нього виявили акумулятор, який вилучили як речовий доказ скоєння злочину.

Ймовірним злочинцем виявився уродженець Київської області. Раніше його вже судили. Він наразі перебуває на випробувальному терміні.

Досудове слідство вважає, що фігурант скоїв ще 10 крадіжок акумуляторів із автомобілів у Святошинському районі Києва. Що він робив із вкраденим майном? Правоохоронці встановили, що фігурант збував акумулятори на металобазах та продавав їх перекупникам.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану). Покарання за цією статтею передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Фігуранту вже повідомили про підозру у злочині. Наразі він за рішенням суду перебуває під вартою в ізоляторі тимчасового тримання. Досудове слідство ще триває. Слідство наразі встановило 11 злочинних епізодів на території Святошинського району Києва. Але насправді фігурант міг скоїти більше крадіжок акумуляторів з автомобілів. Кількість злочинних епізодів слідство наразі уточнює.

Це вже не перший випадок, коли у 2023 році в Києві затримали зловмисника, який скоїв серійно крадіжки з автомобілів. Так, наприклад, у січні 2023 року правоохоронці затримали чоловіка, який причетний до майже 20 крадіжок із автомобілів у Голосіївському районі. Він уночі відкривав вікна викруткою (або розбивав вікна), проникав у салон автомобіля та забирав звідти всі цінні речі. Йому також загрожує до 8 років позбавлення волі, якщо, звісно, прокуратура в суді доведе його провину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві деяким любителям швидкості та дрифту вручили повістки у військкомати.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ