Today.ua

У Києві псевдоволонтер продавав автомобілі із “гуманітарки“

У Києві правоохоронці затримали керівника громадської організації, 1977 року народження, який намагався продати автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

За даними досудового слідства, голова громадської організації отримав безкоштовно два позашляховики, ввезені в Україну з Польщі як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Він пообіцяв безкоштовно їх відремонтувати на своєму СТО, а потім передати ЗСУ.

Проте підприємець спробував через своїх знайомих продати позашляховики за 6500 доларів. Його затримали під час одержання грошей за машини.

2 червня фігурант після того, як покупець оглянув автомобілі, отримав завдаток у розмірі 400 доларів. Надалі його затримали при отриманні решти грошей у розмірі 6100 доларів.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України. Максимально покарання за цією статтею – до 7 років ув'язнення. Досудове слідство продовжується. Після проведення всіх слідчих дій вилучені автомобілі передадуть на потреби ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що в Одесі шахраї щомісяця заробляли по 5 млн гривень, підробляючи посвідчення водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ