Today.ua

У Києві паркування на муніципальних майданчиках стало безкоштовним

У Києві паркування автомобілів на муніципальних майданчиках стало безкоштовним. Щоправда, тимчасово, повідомила прес-служба КМДА.

Причина такої несподіваної пільги полягає не в тому, що влада української столиці вирішила якось полегшити життя власникам автомобілів. Причина набагато прозаїчніша. Справа в тому, що у Києві зараз триває судовий процес, на якому розглядається вартість паркування. Саме тому влада столиці тимчасово не бере оплату за паркування автомобілів на муніципальних майданчиках.

КМДА закликала киян паркуватися відповідно до правил дорожнього руху, адже штраф за неправильне паркування ніхто не скасовував.

Нагадаємо, в Україні штраф за порушення правил стоянки чи паркування становить 340-680 гривень. За перебування на платному майданчику чи стоянці без оплати понад 10 хвилин передбачається штраф у розмірі від 100 до 700 гривень.

Тим часом, суди в масовому порядку скасовують штраф за стоянку в забороненому місці. Справа в тому, що поліцейські повинні довести за допомогою фото та відео, що автомобіль стояв у забороненому місці понад 5 хвилин. ПДР дозволяють автомобілям зупинятися в таких місцях на час не більше 5 хвилин.

Раніше в Івано-Франківській області затримали волонтерів, які продавали автомобілі, ввезені як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ