Today.ua

У Європі припинили продавати гібридну Skoda Octavia

Компанія Skoda тимчасово призупинила продаж у Європі Skoda Octavia з гібридною силовою установкою (PHEV), повідомило британське видання Autocar. Причина полягає у глобальному дефіциті мікрочіпів.

Четверте покоління Skoda Octavia з'явилося у продажу навесні 2020 року. Нова Octavia стала такою ж популярною, як і моделі попередніх поколінь. Вона має версію з повноцінною гібридною силовою установкою – PHEV.

Гібридна Octavia теж має гарний попит. Однак, на ній найбільше позначається глобальний дефіцит мікрочіпів. У компанії Skoda зараз утворилася велика черга на автомобілі. Боси чеського автогіганта вирішили призупинити продаж Octavia з гібридною силовою установкою PHEV в Європі. Це зроблено для того, щоби не було черги на інші версії.

Skoda каже, що покупці отримають автомобілі Octavia та Octavia Combi у встановлені терміни, без затримки.

Коли на Старому континенті відновлюватиметься продаж гібридної Skoda Octavia – поки що не відомо. Мабуть, це станеться, коли стане не таким гострим дефіцит мікрочіпів.

Слід зазначити, що останнім часом відразу кілька автовиробників призупинили продажі деяких своїх моделей. Так, Volvo припинив випускати седан S60, а Volkswagen – Touareg R.

Нагадаємо, раніше у Мережі незалежні дизайнери показали Skoda Kodiaq нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ