Today.ua

У Європі почалися продажі електричного кросовера Ford Explorer

Компанія Ford почала продавати у Європі новий електричний кросовер Ford Explorer. На одній підзарядці батареї він проїжджає 605 км.

Очікувалося, що продажі Ford Explorer Electric розпочнуться наприкінці 2023 року. Проте його появу на ринку відклали на шість місяців. Причина полягає в тому, що Ford в останній момент вирішив внести деякі зміни до цього кросовера. У будь-якому випадку, електричний Explorer вже можна купити в Європі.

Ford Explorer Electric – це результат співпраці американської компанії Ford та німецького концерну Volkswagen. Його збудували на платформі MEB. Ця ж платформа, нагадаємо, є основою для таких електричних кросоверів, як Volkswagen ID.4 і Skoda Enyaq iV.

Покупцям Explorer Electric пропонують у двох версіях, залежно від електричної силової установки. Стандартна версія із заднім приводом оснащується одним електромотором потужністю 286 к.с. і 545 Нм крутного моменту. Такий кросовер до 100 км/год розганяється за 6,4 секунди при максимальній швидкості 180 км/год. Запас ходу – 602 км за тестовим циклом WLTP.

Топова версія має повний привід та два електромотори загальною потужністю 300 к.с. Такий кросовер до 100 км/год розганяється за 5,3 секунди за максимальної швидкості 180 км/год. Запас ходу – також 602 км.

У стандартній комплектації є наступне обладнання: світлодіодні фари, адаптивний круїз-контроль з функцією Stop&Go, інформаційно-розважальна система з 14,6-дюймовим сенсорним дисплеєм, передні сидіння з електрорегулюванням, сидіння водія з масажем, система запобігання лобовим зіткненням, колісні диски та багато іншого.

У топовій комплектації додатково є наступне обладнання: матричні світлодіодні фари, 20-дюймові легкосплавні колісні диски, преміальна аудіосистема Bang & Olufsen з 10-ю динаміками та багато іншого.

Стандартна версія електричного кросовера Ford Explorer з одним електромотором у базовій комплектації в Європі коштує від 51 765 євро, а в преміальній комплектації – від 54 785 євро. Топова версія з двома електромоторами в базовій комплектації коштує від 58 755 євро, а в преміальній комплектації - 61 775 євро. Цікаво, що Tesla Model Y коштує від 44 000 євро. Різниця помітна.

Пізніше покупцям запропонують менш дорогу версію Explorer Electric із запасом ходу близько 370 км. У неї буде один електромотор потужністю 171 к.с. та батарея на 52 кВтг.

Нагадаємо, раніше у Мережі вперше показали новий кросовер Ford Puma.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ