Today.ua

У Дніпрі судять п'ятьох «кидал», які продавали неіснуючі машини

У Дніпрі прокуратура передала в суд для розгляду по суті кримінальну справу стосовно п'ятьох учасників банди, які заволодівали грошима громадян під приводом продажу за зниженою ціною нових автомобілів. Про це повідомила прокуратура Дніпропетровської області.

За версією досудового слідства, в 2019-2020 роках обвинувачені в невеликих містах брали в оренду офісні приміщення, а потім розміщували в Мережі оголошення про продаж за зниженою ціною нових автомобілів.

Зловмисники, діючи під виглядом комерційної фірми, висували обов'язкову умову про передоплату в розмірі 30-50% від вартості автомобіля.

Отримавши гроші, зловмисники припиняли діяльність так званих автосалонів. Гроші вони привласнювали. Таким чином обвинувачені обдурили 21 людину на загальну суму 3 млн. гривень.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство). Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше стало відомо, що в Україні шахраї обдурили близько 70 осіб, обіцяючи їм пригнати б/в автомобілі з Європи. Вони отримували аванс і зникали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ