Today.ua

У 2024 році з'явиться абсолютно новий Opel Grandland

Компанія Opel у 2024 році почне випускати у Німеччині абсолютно новий Opel Grandland. Ця новинка отримає електричну силову установку, тобто буде електромобілем.

В 2022 році багато говорили про те, що Opel перебудовується на випуск електромобілів, і тому деякі моделі зникнуть з його модельної лінійки. Стане електричним і популярний компактний кросовер Grandland.

Такого Opel Grandland, якого ми знаємо, більше не буде. Його наступник отримає новий дизайн та електричну силову установку. І, до речі, він матиме зовсім іншу назву. Але яку конкретно – поки що не відомо. Ми ж цю новинку поки називатимемо новим Grandland.

Відомо, що електричний кросовер Grandland збудують на платформі STLA Medium. Він матиме кілька версій, залежно від електричної силової установки. Який запас ходу матиме цей кросовер – ще не повідомлялося. Не виключено, що в топовій комплектації запас ходу становитиме близько 500 км, а може й більше. На платформі STLA Medium можна створювати електромобілі із запасом ходу до 700 км.

Opel почне випускати електричний Grandland наприкінці 2024 року у Німеччині. Це означає, що у продажу ця новинка з'явиться або наприкінці 2024 року або на початку 2025 року. Концерн Stellantis, якому зараз належить компанія Opel, планує інвестувати 130 млн євро у свій завод у німецькому місті Ейзенах. Саме там і випускатимуть зовсім новий Grandland.

Більше поки що про новий Grandland немає жодної інформації. Opel ще навіть не почав тестувати його на дорогах. Це означає, що він знаходиться на початковій стадії розробки.

В Україні зараз кросовер Opel Grandland 2023 модельного року у комплектації GL коштує від 915 800 гривень. Він оснащується бензиновим двигуном 1,2 PureTech 130, який працює разом із 6-ступінчастою механічною коробкою передач. У цій комплектації є системи ABS, EBS, AFU та ASR, передній та завдань датчики паркування, дві подушки безпеки, двозонний клімат-контроль, 7-дюймовий сенсорний дисплей, світлодіодні фари, 17-дюймові легкосплавні колісні диски та інше.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні почалися продажі Opel Astra нового покоління. Він оснащується 1,2 л бензиновим двигуном PureTech потужністю 130 к.с. і 230 Нм крутного моменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ