Today.ua

Українці в Польщі тепер можуть обміняти посвідчення водія

Українці у Польщі тепер можуть обміняти національне посвідчення водія. Для багатьох українців, котрі виїхали з України після початку війни, це гарна новина.

Обмінювати посвідчення водія в Польщі українці можуть у кількох випадках. Зокрема, якщо воно зіпсовано, не читаються записи, у разі зміни прізвища, імені, по батькові, статі, а також після закінчення терміну дії або просто за бажанням власника.

Потрібно зазначити, що обмін національного посвідчення водія у Польщі українцями відбувається за наявності документа і якщо його пред'являють адміністратору ДП "Документ" у Варшаві. Послуги з відновлення посвідчення водія в цій країні для українців поки що немає.

Як записатися у Варшаві на обмін посвідчення водія? Це можна зробити онлайн через електронну чергу або просто прийти в центр у порядку так званої "живої" черги.

Нагадаємо, СЦ МВС останнім часом відновили кілька своїх послуг та запропонували українським водіям нові послуги. Так, тепер можна перезакріплювати номерний знак на автомобіль родича, тобто залишити його в сім'ї.

Раніше Міністерство юстиції розповіло українцям, що робити, якщо під час війни пошкодили чи знищили автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ