Today.ua

Українці зіткнулися з проблемою при безкоштовному розмитненні

Деякі українці, які хотіли скористатися безкоштовним розмитненням автомобілів на іноземній реєстрації, зіштовхнулися із серйозними проблемами. Вони можуть навіть втратити свої автомобілі.

Так, до Броварського сервісного центру МВС звернулася мешканка Києва для первинної реєстрації авто Volkswagen Passat 1999 року випуску. Під час дослідження, фахівці виявили, що ідентифікаційні знаки номера кузова не відповідають вимогам заводу-виробника.

Також експерти встановили, що номер кузова цього автомобіля було видалено кустарним способом, а замість нього нанесли інші, підроблені, номери.

Правоохоронці вилучили автомобіль. Він зараз перебуває у Броварському відділенні поліції. Поліцейські з'ясовують усі обставини цієї справи. Тепер киянку чекає тривалий розгляд, адже саме її насамперед можуть запідозрити у злочині.

Нагадаємо, в Україні зараз діє безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації (нещодавно його продовжили на три місяці – до 23 серпня 2022 року). На даний момент українську прописку отримали вже близько 90 тисяч автомобілів. Цікаво, що приблизно 50% з них – універсали, а близько 20% – кросовери та позашляховики.

Раніше експерт розвінчав головні міфи про безкоштовну розмитнення євроблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ