Today.ua

Українці зможуть розмитнювати автомобілі в додатку «Дія»

Нова система розмитнення автомобілів на іноземних номерах, яку планують впровадити в Україні, допоможе побороти корупцію. Автомобіль можна буде розмитнити в мобільному додатку або на порталі «Дія», розповів глава Виконавчого комітету Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі.

За його словами, незабаром у митників відберуть право оцінювати автомобілі на іноземній реєстрації, які хочуть легалізувати в Україні.

Це право отримають самі автомобілісти. Вони зможуть в додатку або на порталі «Дія» вводити дані свого автомобіля (марку, тип двигуна і т.д.), а система їм покаже, скільки потрібно заплатити за розмитнення.

Саакашвілі стверджує, що розмитнення буде коштувати в два рази менше, ніж зараз. При цьому він упевнений, що державний бюджет буде отримувати більше грошей, тому що не буде посередників у вигляді «корумпованих представників Міністерства фінансів».

Раніше стало відомо, що в законопроект, що передбачає пільгове період розмитнення автомобілів на іноземних номерах, хочуть внести кілька поправок, які помітно його обмежують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ