Today.ua

Українці купуватимуть бензин за європейською ціною – експерт

В Україні більше не буде дешевого палива. Українським водіям доведеться й надалі купувати бензин та дизельне паливо за європейськими цінами, попередив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Він зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на українську землю, паливо тепер в Україну ввозять з Європи. Там його купують за європейськими цінами. Надалі паливо продають українським водіям також за європейською ціною.

Експерт попередив, що й надалі водіям в Україні доведеться купувати бензин та ДП за європейською ціною. При цьому він зазначив, що в Євросоюзі зараз паливо коштує 1,5 євро за літр. Можливо, це справді реальна європейська ціна. Тим часом, у деяких країнах Європи бензин вже подорожчав до 2 євро за літр.

Нагадаємо, в Україні в середині травня скасували державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. Натомість великі мережі АЗС пообіцяли, що бензин не коштуватиме дорожче за 52 грн за літр, а ДП – 58 гривень за літр. Проте, деякі АЗС продають паливо за цінами, які вищі, ніж 52 та 58 гривень.

Справа дійшла до того, що наразі контролювати ціни на заправках почали співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ