Today.ua

Українцям стало складніше купувати б/в авто з Литви

У Литві через пандемію коронавирусу в 2020 році вартість б/в автомобілів збільшилася на 30%, повідомляє LRT. При цьому знизилася пропозиція, а за в'їзд до Литви потрібно тепер платити більше. В результаті українцям стало складніше купувати «євробляхи» на литовському ринку.

Продавці на авторинку Каунаса кажуть, що після того, як в Литві ввели карантин, покупців стало значно менше. При цьому складніше ввозити б/в машини. Якщо до пандемії на ринку можна було вибрати з понад 1 500 автомобілів, то зараз - близько 300.

Тепер українцям, для того, щоб в'їхати в Литву, потрібно обов'язково здати тест COVID-19. Звичайно, він повинен бути негативним. При позитивному тесті в країну не пустять.

Українцям доводиться більше витрачати грошей на поїздку до Литви. За словами місцевих торговців, українці приїжджають на ринок, але щоб покрити витрати, купують авто великими партіями.

Українські перекупники зізналися, що тепер вони менше заробляють при продажу в Україні автомобілів, які вони ввозять з Литви.

Цікаво, що литовці в середньому витрачають на покупку автомобіля 5 тисяч євро. Найчастіше вони купують 10-річний німецький автомобіль середнього або вищого класу. У лідерах - VW і BMW.

Раніше стало відомо, що в Україні введуть пільговий період для розмитнення автомобілів з іноземною реєстрації. Вартість розмитнення не перевищить 1 000 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ