Today.ua

В Україні продають електромобіль за 7000 доларів

В Україні розпочався продаж електромобіля Danigo південнокорейської компанії Daechang Motors. Це найдешевший електрокар у нашій країні. Його ціна складає всього 7000 доларів.

Вперше Danigo офіційно представили у 2017 році. Компанія Daechang Motors розробляла його три роки. Довжина цього електрокара – 2,3 м, а ширина – 1,2 м. У ньому можуть поміститися дві особи (пасажир знаходиться позаду водія). На даху встановлено знімний багажник.

Електромобіль оснащується електромотором та літій-іонною батареєю ємністю 7,2 кВт/год. Запас ходу – 100 км, що цілком достатньо для поїздок містом. Максимальна швидкість становить 80 км/год. Батарею можна зарядити від домашньої розетки за 3,5 години.

У базовій комплектації є кондиціонер, електричні склопідйомники та камера заднього виду. В якості опції пропонують Антиблокувальну систему та подушки безпеки.

Раніше Daechang Motors представила Danigo Van – невеликий електричний вантажний автомобіль. Його довжина становить 4090 мм, ширина – 1645 мм, а висота – 1880 мм. У нього запас ходу дорівнює 250 км. Максимальна швидкість – 110 км/год.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні через якийсь час з'явиться державна мережа зарядних станцій для електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ