Today.ua

Українським водіям загрожує нова несподівана небезпека

Кілька місяців тому в соціальних мережах, особливо в TikTok, з'явився новий тренд, який швидко переріс в величезні масштаби. Йдеться про скручування ковпачків ніпелів з автомобілів, чим хваляться в Інтернеті багато дітей і підлітків.

Судячи з усього, найчастіше скручуванням ковпачків ніпелів займаються діти у віці від 10 до 14 років.

Малолітні тіктокери зазвичай вибирають дорогі автомобілі. Чому? Дуже просто. З таких машин вони знімають рідкісні ковпачки, якими потім можна похвалитися в Інтернеті або навіть продати, наприклад, на сайтах оголошень.

Правда, від малолітніх тіктокеров можуть постраждати і власники звичайних автомобілів. Справа в тому, що деякі тіктокери хочуть зібрати якомога більше ковпачків...

Як захистити свій автомобіль від малолітніх хуліганів - поки не дуже зрозуміло. Мабуть, потрібно залишати машини на охоронюваних парковках, стоянках, в гаражі. Адже пролазливі тіктокери навчилися скручувати навіть ковпачки зі спеціальними болтиками під невеликий шестигранник.

В Україні поки такий тренд не надто розвинений, але ми не здивуємося, якщо він досягне і нашої країни. Тому до його появи автомобілістам потрібно бути готовими.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що шахраї придумали новий тип автопідстав на парковках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ