Today.ua

Українських водіїв за образу поліцейських будуть жорстко карати

Українських водіїв за образу поліцейських будуть штрафувати і отруювати до в'язниці на 15 діб. Таке покарання передбачає законопроект №5050, зареєстрований у Верховній Раді.

Автори цього законопроекту виходили з того, що в Україні поліцейські, прикордонники та військовослужбовці під час виконання службових обов'язків часто стикаються з образами своєї честі і гідності.

При цьому ні адміністративне, ні кримінальне законодавство України не передбачає відповідальність за образу честі і гідності правоохоронців і військовослужбовців.

Якщо народні депутати приймуть законопроект №5050, то за образу поліцейських, які перебувають при виконанні службових обов'язків, максимальне покарання складе 15 діб арешту. Суддя також зможе застосувати в певних випадках штраф (до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян), громадські (до 60 годин) або виправні (до 2 місяців) з відрахуванням 20% заробітку роботи.

Таким чином, деяким водіям вже зараз потрібно починати звикати ввічливо спілкуватися з співробітниками поліції. Якщо, звичайно, вони не хочуть в майбутньому отримати 15 діб адміністративного арешту.

Раніше стало відомо, що юристи порадили українським водіям, яких зупинить поліція за перевищення швидкості по TruCAM, обов'язково перевіряти на цьому радарі наявність пломби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ