Today.ua

Українських пішоходів штрафуватимуть за відсутність світловідбиваючого одягу

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти в цілому законопроект №2694, який передбачає покарання пішоходів за перехід дороги в темний час доби без світловідбивних елементів.

У першому читанні законопроект №2694 народні депутати затвердили в червні поточного року. Тепер вони його розглянуть у другому читанні. У разі прийняття документ відправлять на підпис Президенту України.

Якщо пішохід в темний час доби або в умовах поганої видимості не матиме при собі світловідбиваючі елементи, то поліцейські зроблять йому попередження або оштрафують на 51 гривню.

Також правоохоронний Комітет ВР рекомендував парламенту затвердити законопроект №2696, який зобов'язує учасників дорожнього руху користуватися в темний час доби або в умовах поганої видимості спеціальними жилетами зі світловідбиваючими елементами, або мати на собі одяг з світловідбиваючими елементами.

Тобто якщо водій вийде з автомобіля на проїжджу частину в темний час доби, то на ньому має бути жилет зі світловідбиваючими елементами. Крім того, він повинен забезпечити виконання цієї вимоги пасажирами його автомобіля.

Раніше Кабінет міністрів України вніс серйозні зміни в правила дорожнього руху. Вони стосуються не тільки водіїв, але також пасажирів, пішоходів і велосипедистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ