Today.ua

Українські поліцейські продовжують неправильно використовувати Trucam

У Львівській області поліцейські продовжують виявляти порушників швидкісного режиму, тримаючи в руках радари Trucam, що, на думку суда, є незаконним. Це виходє із позиції Патрульної поліції Львівської області.

У повідомленні Патрульної поліції Львівської області у Фейсбуку йдеться про те, що за даними Укрметртестстандарту №22-38/49 від 01.10.2019, лазерний вимірювач TruCAM відноситься до ручних вимірювачів швидкості транспортних засобів, тобто конструктивно створений для утримання в руках під час виміру.

З цього виходе, що поліцейські вважають, що такі лазерні радари можна тримати в руках під час вимірювання швидкості автомобілів. Тим часом, раніше апеляційний суд по одній з адміністративних справ дійшов висновку, що ручний вимір швидкості автомобілів суперечить ст. 40 Закону України "Про національну поліцію". Суд вважає, що такі пристрої мають бути стаціонарно встановленими.

До радара TruCAM є багато претензій. Так, ці пристрої слід сертифікувати кожні 6 місяців. Якщо водія оштрафували за "простроченим" радаром, то такий штраф є незаконним.

Раніше ми розповіли, чому суд скасував штраф, виписаний за радаром TruCAM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ