Today.ua

Українські автосалони будуть штрафувати за порушення маскового режиму

В Україні будуть штрафувати власників автосалонів за відсутність масок у відвідувачів. 17 грудня Верховна рада схвалила в другому читанні відповідний законопроект №3890.

Штраф у цьому випадку складе від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо врахувати «мінімалку» на даний момент, то штраф буде від 3400 до 5100 гривень.

Потрібно відзначити, що штрафувати за порушення маскового режиму будуть не тільки власників автосалонів, але і всіх бізнесів в Україні, які допустили таке правопорушення.

Штрафувати передбачається за пропуск осіб у громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, що закривають ніс і рот. Також доведеться заплатити штраф за невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях без захисної маски і за обслуговування клієнтів без захисної маски (або респіратора).

Самих відвідувачів автосалонів без захисних засобів теж повинні штрафувати, але для них сума штрафу в рази менше.

Раніше радник глави МВС Михайло Апостол запропонував збільшити в Україні штраф за непристебнутий ремінь безпеки в тисячу разів. Він вважає, що так можна знизити кількість смертельних ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ