Today.ua

Українська поліція посилила контроль за водіями

В Україні поліція посилила контроль над дотриманням водіями швидкісного режиму. 21 лютого 2022 року на українських дорогах з'явилися 24 нові камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повідомив заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Зокрема, нові камери автофіксації порушень правил дорожнього руху встановили у Києві, Вінниці, Сумах, Мукачеві, а також у Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Таким чином, тепер за дотриманням водіями швидкісного режиму стежать 270 камер автофіксації у 25 містах та 16 областях. До 2024 року їх має стати значно більше – близько 1,5 тисяч. Камерами будуть охоплені всі області та великі населені пункти.

Тим часом, за даними поліції, за штрафами, виписаними системою автофіксацією порушень ПДР, яка працює в Україні з червня 2020 року, українці вже заплатили понад 400 млн. гривень. Понад 80% водіїв такі штрафи сплачують у перші 10 днів (за це належить знижка у 50% штрафу).

При цьому за перші дев'ять місяців 2021 року в Україні сталося 18 032 ДТП, в яких загинули люди. Це на 5,7% менше ніж за аналогічний період 2020 року.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про найпопулярніші автопідстави в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ