Today.ua

Українська поліція посилила контроль над водіями

В Україні продовжують посилювати контроль за водіями. З 26 листопада на українських дорогах почнуть працювати 10 нових систем автофіксації порушень ПДР, повідомила прес-служба Патрульної поліції.

Зокрема, нові камери автофіксації порушень ПДР з'являться у Запоріжжі, Львові, Тернополі, а також у Донецькій, Миколаївській, Рівненській та Харківській областях.

Таким чином, з 26 листопада в Україні автоматично фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху 246 пристроїв "Каскад", які розташовані у 24 містах та у 14 областях.

Нагадаємо, що камери автофіксації порушень правил дорожнього руху на українських дорогах почали тестувати у березні 2020 року. Повноцінно вони почали працювати із червня 2020 року. Камери в автоматичному режимі фіксують перевищення швидкості, після чого порушники одержують відповідне повідомлення про штраф.

Найближчими кількома роками на українських дорогах пристроїв "Каскад" стане набагато більше. Так, очікується, що до 2024 року їхня кількість збільшиться до 1,5 тисячі. Вони будуть у всіх областях та у всіх більш-менш великих населених пунктах.

Раніше стало відомо, що з 2022 року розшириться функціонал системи автофіксації порушень ПДР. Камери почнуть фіксувати автомобілі, які проїжджають на червоний сигнал світлофора та виїжджають на смугу зустрічного руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ