Today.ua

Вкрали 34 мотоцикли та 5 авто з початку війни: у Києві ліквідували озброєну банду

У Києві поліцейські затримали шістьох чоловіків, які, озброївшись автоматами, з автостоянки вкрали 34 мотоцикли та 5 автомобілів. Загальна вартість викраденого – понад 6,5 млн гривень, повідомив Відділ комунікації поліції Києва.

Встановлено, що у березні 2022 року зловмисники, загрожуючи зброєю охоронцям автостоянки, викрали звідти 39 транспортних засобів – 34 мотоцикли та 5 автомобілів. Вкрадені транспортні засоби фігуранти відігнали у бокси в іншому районі столиці. Директор підприємства звернувся із відповідною заявою до поліції.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Як відомо, максимальне покарання за цією статтею – 12 років ув'язнення.

У ході оперативно-слідчих заходів правоохоронці встановили особи шістьох чоловіків, які брали участь у злочині, а потім їх затримали. П'ятеро затриманих – мешканці Києва. Ще один є громадянином Грузії. Їм уже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Під час обшуків виявлено 10 мотоциклів та 5 автомобілів, викрадених з автостоянки. Місцезнаходження інших встановлюється.

Раніше стало відомо, що в Одесі зловмисники заробляли на підробці посвідчень водіїв до 5 млн гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ