Today.ua

Volvo EX90 матиме версію з двома рядами сидінь

Volvo може розробити та випустити на ринок позашляховик Volvo EX90 з двома рядами сидінь. Про це у своєму інтерв'ю натякнув головний операційний директор шведського автовиробника Хав'єр Варела.

Volvo EX90 – це новий флагманський електричний позашляховик Volvo. Він дебютував у листопаді 2022 року. Він має три ряди сидінь, тобто він розрахований на 7 осіб. Проте, цей позашляховик може також мати версію з двома рядами сидінь – не п'ять осіб.

За словами Варели, модульна платформа SPA2, на якій створено EX90, дозволяє створювати також автомобілі з двома рядами сидінь. Це означає, що у EX90 може бути версія на 5 осіб.

Це опосередковано підтверджується тим, що у повнопривідного Polestar 3, який теж побудований на платформі SPA2, два ряди сидінь. Polestar 3 оснащується двома електромоторами загальною потужністю 517 к.. і 910 Нм крутного моменту. Але платформа SPA2 дозволяє будувати високопродуктивні автомобілі. Тобто у Volvo EX90 може бути потужніша електрична силова установка.

Компанія Volvo вже почала приймати попередні замовлення на Volvo EX90. Але його перші поставки почнуться лише у 2024 році. Очікується, що випуск цього позашляховика налагодять у США та Китаї.

Нагадаємо, раніше генеральний директор Volvo Джим Роуен натякнув, що у 2023 році з'явиться новий електричний кросовер, який буде меншим, ніж Volvo EX90.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ