Today.ua

У водіїв-лихачів, які не сплачують штрафи за порушення ПДР, вилучили 200 автомобілів

Станом на кінець січня 2022 року Державна виконавча служба вилучила близько 200 автомобілів у водіїв, які систематично не сплачують штрафи за порушення ПДР та значно перевищують швидкісний режим. Про це повідомив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

За його словами, після вилучення автомобілів 90% їхніх власників сплатили заборгованість зі штрафів, а також витрати Виконавчої служби. Найбільша сума, погашена боржником за штрафами за порушення ПДР, становить близько 150 000 гривень.

10% вилучених автомобілів далі конфіскують за рішенням суду та продадуть на відкритому державному електронному аукціоні. Різницю між вартістю автомобіля та сумою заборгованості зі штрафів колишнім власникам повернуть.

Гайченко наголосив, що на даний момент в Україні ще жодного вилученого автомобіля у боржників зі штрафів за перевищення швидкості не продали.

Виконавча служба почала вилучати автомобілі у водіїв, які систематично не сплачують штрафи за порушення ПДР та значно перевищують швидкісний режим у листопаді 2021 року. Спочатку у Харкові, а з грудня – у Києві. Таке рішення було ухвалено після кількох резонансних ДТП у Харкові.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні почали стягувати борги за аліментами, послугами ЖКГ та іншими заборгованостями, якщо є судове рішення, прямо на автомобільних дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ