Today.ua

У нового кросовера Skoda Kodiaq буде спортивна версія RS

У кросовера Skoda Kodiaq другого покоління, який Skoda вже почала продавати в Європі, буде спортивна версія RS. Судячи з перших зображень, які неофіційно потрапили в Інтернет, цей кросовер отримає не гібридну силову установку PHEV, а класичний двигун внутрішнього згоряння.

Kodiaq другого покоління офіційно представили восени 2023 року, а його серійне виробництво розпочалося у січні 2024 року. Довжина цього нового чеського кросовера становить 4758 мм, ширина – 1864 мм, висота – 1659 мм, а колісна база – 2971 мм. Об'єм багажника – 910 літрів, а якщо скласти задні сидіння, то 2105 літрів.

Kodiaq отримав нові фари, нову решітку радіатора, нові бампери, нові задні ліхтарі, легкосплавні колісні диски розміром від 17 до 20 дюймів. У салоні є 10,25-дюймова цифрова панель приладів (до неї можна додати в якості опції проекційний дисплей), 13-дюймовий екран нової інформаційно-розважальної системи, три інноваційні поворотні кнопки Smart Dials.

У лінійку двигунів входять: 1,5-літровий бензиновий мотор з м'якою гібридною технологією потужністю 148 к.с., 2,0-літровий бензиновий мотор TSI потужністю 201 к.с. або 193 к.с. Є також версія з гібридною силовою установкою PHEV потужністю 201 к.с. На електротязі цей гібридний кросовер завдяки акумулятору на 19,7 кВтг може проїхати 100 км.

У Skoda Kodiaq нового покоління буде топова спортивна версія RS. У Kodiaq першого покоління теж була така спортивна версія, і вона мала добрий попит у покупців. Спочатку комплектація RS оснащувалась дизельним двигуном 2.0 TDI, а потім замість нього з'явився бензиновий двигун 2.0 TSI.

Судячи з патентних зображень для Відомства з інтелектуальної власності Європейського союзу (EUIPO), які передчасно потрапили до Мережі, новий Kodiaq RS отримає класичний двигун внутрішнього згоряння, а не гібридну силову установку PHEV, яка є у Volkswagen Tiguan (ці два кросовери технічно пов'язані). Чеський кросовер не має порту зарядки акумулятора. Пізніше, можливо, з'явиться і новий гібридний Kodiaq RS.

Зокрема, у нового Kodiaq RS буде такий самий двигун внутрішнього згоряння, як у оновленої Skoda Octavii RS. Це 2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 195 кВ. Коробка передач – семиступінчаста DSG із подвійним зчепленням.

Нагадаємо, раніше компанія Skoda представила нову Skoda Octavia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ