Today.ua

У нового BMW X3 M буде електрична силова установка

BMW випустить BMW X3 M нового покоління тільки з електричною силовою установкою. Про це повідомило видання BMWBLOG із посиланням на інсайдерську інформацію.

Преміальний компактний кросовер BMW X3 випускають із 2003 року. Наразі автомобілістам пропонують його третє покоління (воно дебютувало у 2017 році). Приблизно до 2025 року у продажу має з'явитись X3 четвертого покоління.

Фотошпигуни раніше вже показували в Мережі тестові прототипи нового X3, який бачили під час дорожніх тестів (він носить кодову назву G45). Новий X3 отримає еволюційний дизайн, оскільки його збудують на платформі CLAR, яка лежить в основі моделі третього покоління.

BMW X3 M Competition

Але з BMW X3 M ситуація інша. Як стверджують джерела BMWBLOG, ця високопродуктивна версія отримає електричну силову установку. Тобто стане електромобілем. У X3 M четвертого покоління не буде рядного шестициліндрового двигуна. Яку він отримає електричну силову установку - ще не відомо.

Очікується, що новий X3 M збудують на новій електричній платформі Neue Klasse, презентацію якої заплановано на 2025 рік. До речі, першими електрокарами, створеними на цій платформі, стануть новий i3 (3 Series Sedan) та iX3 нового покоління.

Очікується, що BMW почне продавати електричний BMW X3 M у 2026 чи 2027 році. Але поки що ця інформація офіційно ще не підтверджена.

BMW X3 M Competition

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розпочалися тести нового кросовера компанії BMW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ