Today.ua

Kia EV9 матиме 3-й рівень автономного водіння

Компанія Kia представить свій новий великий електричний кросовер Kia EV9 у першій половині 2023 року. Він матиме велику кількість сучасних технологій, у тому числі систему 3-го рівня автономного водіння.

Концепт Kia EV9 офіційно представили у листопаді 2021 року. У 2023 році з'явиться його серійна версія, побудована на платформі E-GMP. Його довжина становитиме 4930 мм, ширина – 2055 мм, висота – 1790 мм, а колісна база – 3110 мм. Зверніть увагу, що EV9 коротший, ніж Kia Telluride, але завдяки платформі E-GMP у нього більша колісна база. Це означає, що у EV9 салон більш просторий, ніж у Telluride. Запас ходу в нього становитиме близько 483 км.

EV9 стане першим автомобілем бренду Kia з функцією Highway Driving Pilot, яка включає систему автономного водіння 3-го рівня. Таку саму систему, до речі, отримає великий люксовий седан Genesis G90. Якщо включена ця система, то водії зможуть взяти на себе безпосереднє керування автомобілем лише в екстрених ситуаціях, коли потрібне втручання людини, щоб уникнути аварії.

Новий корейський електричний кросовер матиме й інші сучасні технології. Акцент буде зроблено на комунікацію та системи активної допомоги водієві.

Нагадаємо, до 2027 року Kia планує розробити та випустити на ринок сім нових електромобілів. Серед них будуть кросовери та пікап.

Раніше повідомлялося, що Kia Sorento проїхав 1 млн км, помінявши за гарантією 9 двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ