Today.ua

Як поліпшити світло автомобіля і не порушити закон

Тюнінг фар головного світла може виявитися дуже корисним, проте, Правила дорожнього руху обмежують в цьому автомобілістів. Тим не менш, є варіанти поліпшення фар, які не впливають негативно на безпеку руху та не заборонені законом.

Ксенон

Багато водіїв буквально схиляються перед ксеноном. І вони багато в чому мають рацію. Але ксенон можна ставити тільки в "свою", для нього призначену оптику, в іншому випадку будете зліпити зустрічні автомобілі, та й сам світ може вийти не краще заводського.

При установці переконайтеся, що відбивач фари знаходиться в хорошому стані і встановіть в фару "галогенки" штатного типорозміру, але підвищеної світловіддачі. Вони позначаються як +30%, +50%, +100%.

Поліпшити світло без заміни стандартних фар можна за допомогою світлодіодних ламп в форматі звичайних "галогенок". Головне, купуйте продукцію відомих фірм, в іншому випадку будете тільки мучитися.

Противотуманки

У нашому кліматі знадобляться протитуманні фари, особливо водіям, які їздять часто по трасі. Якщо в машині є штатні місця для протитуманних фар, то їх потрібно, звичайно, встановлювати туди. Врахуйте, що протитуманні фари повинні знаходитися якомога ближче до дороги. В іншому випадку від них не буде належного ефекту.

Ходові вогні

Багато автомобілістів встановлюють світлодіодні ходові вогні, завдяки яким заощаджується паливо і ресурс основних фар. Не потрібно економити на ходових вогнях, адже, як кажуть, скупий платить двічі.

Прожектори

Деякі водії встановлюють на свої машини прожектори дальнього світла. Найчастіше їх застосовують для додаткового освітлення при руху по бездоріжжю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ