Today.ua

Скільки коштує бензин та дизель у Європі, а скільки в Україні – порівняння

За даними ООН, з України після початку повномасштабного вторгнення російських військ виїхали за кордон понад 6 млн людей. Багато хто – на своїх автомобілях. У самій Україні різко збільшилася вартість палива. Сьогодні ми розповімо, скільки коштує бензин на європейських та українських АЗС.

Почнемо з України. На українських АЗС середня ціна бензину А-95 23 травня становила 50,84 гривні за літр, а дизельного пального – 56,49 гривень за літр.

Це середні ціни, на деяких заправках вони вищі. Так, мережі ОККО та WOG продавали бензин А-95 за 51 гривню за літр. Мережі Chipo та KLO продавали дизельне паливо за ціною 58 грн за літр.

У Польщі у середині травня бензин у середньому можна було купити за 1,40 євро (44 гривні), а дизельне паливо – за 1,57 євро (50 гривень). У Словаччині бензин продавали у середньому за 1,76 євро (55 гривень), а дизельне паливо – за 1,78 євро (56 гривень).

У Німеччині бензин коштував у середньому 2 євро (60 гривень), у Молдові – 1,41 євро, у Румунії – 1,59 євро, а в Угорщині – 1,17 євро.

Як бачите, вартість палива в Україні та деяких країнах Євросоюзу приблизно однакова. Ось тільки на європейських заправках немає проблеми з наявністю бензину та дизельного палива.

І друге питання: який курс євро рахувати - офіційний, за яким мають купувати імпортери, або той, що в обміннику на вулиці.

Раніше ми розповіли, скільки коштує заправити автомобіль у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ