Today.ua

Toyota може розробити новий позашляховик сімейства GR

Компанія Toyota може розробити та випустити на ринок новий високопродуктивний позашляховик, який отримає шильдик GR (Gazoo Racing). Про це у своєму інтерв'ю австралійському журналу Car Expert розповів голова GR Томоя Такахаші.

Toyota вже давно має спортивну лінійку автомобілів Toyota GR Sport. У цій назві GR позначає спортивне відділення Gazoo Racing, яке розробляє спортивні автомобілі та бере участь у перегонах. Автомобілі з шильдиком GR Sport мають покращені ходові характеристики, модернізовані двигуни, гальмівні супорти з логотипом GR, аеродинамічні елементи, спортивний екстер'єр та інтер'єр.

У продажу є, наприклад, спортивний хетчбек Toyota GR Yaris. Він отримав спортивну систему повного приводу GR-FOUR, передові технології та потужний трициліндровий 1,6-літровий двигун із турбонаддувом. У такому стилі виконана і спортивна Corolla GR. Але досі в модельній лінійці цього японського автогіганта немає високопродуктивного позашляховика, хоча покупцям у деяких країнах пропонують версії GR Sport моделей LandCruiser 300, Yaris Cross, і C-HR.

За словами Томої Такахаші, ця ситуація може змінитися вже найближчим часом. Виявляється, боси компанії Toyota розглядають можливість випуску на ринок нового високопродуктивного позашляховика під позначенням GR.

Яка модель отримає доопрацювання Gazoo Racing - Такахаші не уточнив. Це буде один із найбільших позашляховиків компанії Toyota. Мова про Yaris Cross і C-HR не йдеться, оскільки вони не дуже великі. Швидше за все, базовою моделлю стане Land Cruiser 250/Prado або LC300 (див. на фото).

Викликає певне здивування той факт, що тільки зараз боси компанії Toyota задумалися про випуск високопродуктивного позашляховика. Деякі великі автовиробники вже випускають спортивні версії позашляховиків. Наприклад, у Volkswagen є T-Roc R, Tiguan R, і Touareg R, у Hyundai є Ioniq 5 N, а у Kia - EV6 GT. У свою чергу, компанії Mercedes-Benz, BMW та Audi випускають високопродуктивні позашляховики під своїми суббрендами.

Коли у продажу з'явиться новий високопродуктивний позашляховик Toyota GR - ще не відомо. Остаточне рішення щодо нього ще не прийнято. Але, зважаючи на все, швидше за все, його все ж таки розроблять.

Нагадаємо, раніше ми назвали найкращий Toyota RAV4 для покупки на вторинному ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ