Today.ua

ТОП-7 автопідстав в Україні: як не стати жертвою шахраїв

Українські шахраї постійно вигадують нові види автопідстав, розпізнати які не можуть навіть досвідчені водії. Щорічно тисячі автолюбителів стають жертвами шахраїв. Сьогодні ми розповімо про найпоширеніші автопідстави в нашій країні.

Уступи дорогу!

Зловмисники часто вдаються до наступної схеми. Автомобіль жертви слідує попереду в лівій смузі руху і йому починають моргати фарами задній автомобіль. Задній автомобіль нібито так просить пропустити його. Але в ньому їдуть зловмисники. Коли водій перебудовується в правий ряд, в нього врізається автомобіль шахраїв.

Стрибок пішохода на машину

Це класична автопідства. Таку схему часто показують у фільмах. Зловмисник, прикинувшись звичайним пішоходом, раптом кидається на бампер автомобіля. У такій злочинній схемі може бути кілька учасників. Один - кидається на машину, інші - виступають в якості свідків.

Навіщо ти збив дитину?!

Іноді на паркінгу супермаркету водій, який виїжджає, відчуває удар і чує плач дитини. Виявляється, що він нібито збив дитину. Відразу ж на місці події з'являються розлючені батьки. Вони починають кричати і погрожувати усіма карами і вдають, що дзвонять в поліцію. Це закінчується вимаганням грошей.

Зеркало заднього виду

Такий вид автопідстави застосовується на тісних вулицях, де багато припаркованих автомобілів. Водій відчуває невелике дотик до машини, але продовжує рух. Його наздоганяє інший автомобіль. Шахрай стверджує, що водій зачепив дзеркало його машини. В кінцевому підсумку вимагають грошову компенсацію.

Задній хід

Така автопідства застосовується на світлофорі. Зловмисник раптом дає задній хід, врізається в бампер вашого автомобіля, а потім нахабно стверджує, що це ви в нього врізалися.

Оформлення Європротоколу

Часто шахраї після того, як зімітують ДТП, пропонують оформити всі по Європротоколу. При цьому також пропонується від'їхати в тихе місце, щоб нібито ніхто не заважав і не приїхала поліція.

В результаті довірливому водієві доводиться платити більше, ніж 50 тисяч гривень. Викликати поліцію він вже не може, так як закон забороняє залишати місце ДТП.

Підстава з дітьми

Шахраї не соромляться використовувати дітей у своїх злочинних схемах. Наприклад, можна побачити поламаний автомобіль, в якому сидить дитина. Або у цього автомобіля закінчився бензин, а у водія немає грошей. Загалом, знаходяться водії з добрим серцем...

При виникненні в дорозі будь-яких неприємностей потрібно відразу викликати поліцію. Як правило, шахраї, почувши, що їх жертва хоче викликати правоохоронців, відразу зникають.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що шахраї придумали новий вид автопідстави на парковках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ