Today.ua

ТОП-6 найбільш поширених забобонів серед водіїв

Багато водіїв для того, щоб їм в дорозі супроводжувала удача, дотримуються певних ритуалів. Деякі ритуали живуть вже десятиліття. Сьогодні ми розповімо про найпоширеніші забобони серед автомобілістів.

«Обмити» покупку

У нашій країні багато автомобілістів «обмивають» покупку нового автомобіля, тобто випивають за нього. Вважається, що якщо це не зробити, то машина буде часто ламатися. У такій традиції, звичайно, немає нічого поганого, якщо не зловживати алкоголем і не сідати за кермо в стані алкогольного сп'яніння.

Дати автомобілю ім'я

Багато українських автомобілістів дають своїм машинам імена. Вони вірять, що в цьому випадку машина буде служити довго і без поломок. Найчастіше дають ласкаве ім'я або пов'язане з моделлю авто. Вважається, що як назвеш автомобіль, так він і буде їздити.

Карма колишнього власника

Деякі водії впевнені, що якщо купити автомобіль у не дуже успішної людини, то його «карма» може передатися новому власнику. Також багато автомобілістів відмовляються від покупки гарної машини тільки тому, що вона брала участь в смертельному ДТП.

Колір автомобіля

Деякі автомобілісти вважають, що удача в дорозі багато в чому залежить від кольору автомобіля. Можливо, в цьому щось є. Справа в тому, що згідно зі статистикою світлі автомобілі потрапляють в аварії набагато рідше, ніж машини з темним кольором кузова.

Не рахувати гроші

Багато водіїв не рахують за кермом гроші, так як вірять, що через це будуть непередбачені грошові витрати. Наприклад, доведеться заплатити штраф або оплатити ремонт машини.

Чорні кішки

Іноді автомобілісти, якщо дорогу перебігла чорна кішка, вважають за краще поїхати іншим шляхом. Вони «бояться» чорних кішок, які переходять дорогу. В принципі, як і пішоходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ