Today.ua

ТОП-5 найбільш надійних і економічних б/в кросоверів з дизелем

На вторинному ринку зараз представлено багато кросоверів із дизельними двигунами. У дизельних версій перед бензиновими є низка переваг. Експерти журналу "За кермом" назвали п'ять найбільш надійних та економічних дизельних кросоверів.

Ford Kuga

Цей кросовер оснащувався 2,0 л дизельним двигуном Duratorq 2.0 TDCi у 2010-2012 роках. Його потужність становить 163 к.с. і 340 Нм крутного моменту. Фактично, це фордовський аналог французького дизеля DW10CTED4.

Ford Kuga 2011 випуску (див. фото вгорі) з таким дизелем і з роботом витрачає в змішаному циклі 6,8 л палива. У місті – 8,5 л, а на трасі – 5,8 л. Дизель до перебирання із відновлювальним ремонтом витримує 350-400 тисяч кілометрів.

Kia Soul

Soul першого та другого покоління оснащувався дизельним мотором D4FB 1.6 CRDi потужністю 128 або 136 к.с. Коробка передач – автоматична. Привід – повний. У такого дизельного двигуна ресор сягає 300 тисяч кілометрів і навіть більше.

Експерти підкреслили, що у D4FB 1.6 не спостерігається такого поширеного явища серед моторів, як підвищена витрата масла.

Nissan X-Trail

Кросовер X-Trail другого покоління оснащувався 2,0 л дизельним двигуном M9R потужністю 150 к.с. Цей двигун не завжди був надійним. Його перша версія часто критикувалася. Проте після модернізації недоліки усунули, і двигун став цілком надійним.

У такого дизельного двигуна ресурс досягає 500 тисяч кілометрів і навіть більше. Якщо, звичайно, регулярно його обслуговувати і не лінуватися міняти олію.

Hyundai Tucson

Експерти рекомендують Hyundai Tucson третього покоління з дизельним двигуном D4HA 2.0 CRDi потужністю 185 к.с. Його ресурс становить щонайменше 300 тисяч кілометрів.

Через погане паливо можливе троїння, плаваючі оберти, утруднений пуск у морози, а через неякісне масло приблизно після 120 тисяч км може початися його підвищене споживання (в цьому випадку потрібно прочистити камери згоряння та всю масляну систему).

Volkswagen Tiguan

Tiguan першого покоління оснащувався двигуном 2.0 TDI та автоматичною коробкою передач Aisin. Багато водіїв вважають таку пару найоптимальнішою з усіх можливих. Таким дизелем, до речі, оснащувалися також автомобілі Skoda та Seat.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як перевірити двигун при купівлі вживаного автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ