Today.ua

ТОП-5 мультимедійних систем, які найбільше відволікають водіїв

Інформаційно-розважальні системи автомобілів останнім часом вражають своєю функціональністю. Однак, у них є один недолік. Вони відволікають водіїв, через що збільшується ризик ДТП. Експерти британського журналу What Car? назвали ТОП-5 мультимедійних систем, які найбільше відволікають водіїв.

5. Lexus RX з 12,3-дюймовим дисплеєм (фото вгорі)

Для виконання деяких завдань потрібно зробити кілька натискань, що відволікає водія від дороги. Є можливість ввести улюблені радіостанції, і тоді знаходити їх стане швидше.

4. Peugeot 508 SW з Connected 3D Navigation і розпізнаванням голосу

Мультимедійна система в цьому автомобілі вимагає підвищеної уваги водія. Позначення маленькі. Масштаб карти непогано збільшується і зменшується, але весь маршрут не можна побачити при зменшенні.

3. Skoda Citigo-e iV з кольоровим дисплеєм

До дисплею незручно дотягуватися. Під час поїздки незручно збільшувати або зменшувати карти. Немає управління голосом.

2. Fiat 500X з 7-дюймовим дисплеєм і Uconnect Live

Сенсорний дисплей знаходиться досить далеко від водія. Позначення на ньому маленькі, тому їх важко розглянути. Радіостанції розташовані в алфавітному порядку, але система довго реагує на натискання. Голосове управління викликає нарікання.

1. MG ZS EV з 8-дюймовим дисплеєм

Водій електричного кросовера MG ZS найбільше відволікається на управління інформаційно-розважальною системою. Крім усього іншого, вона дуже довго реагує на команди, часто зависає. Водієві доводиться часто дивитися на дисплей, щоб переконається, що система виконала його команду.

Раніше експерти назвали ТОП-10 автомобілів, які складніше всього викрасти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ