Today.ua

ТОП-5 бензинових двигунів з підвищеною витратою масла

У сучасних двигунів багато достоїнств, але є і недоліки. До недоліків слід, звичайно, віднести підвищену витрату масла. Експерти назвали п'ять найбільш «ненажерливих» бензинових силових агрегатів останніх років.

Підвищеною витратою масла відрізняються бензинові 1,8 і 2,0-літрові турбомотори серії VW EA888. Такими агрегатами з 2006 року оснащуються автомобілі Volkswagen, Skoda і Audi.

У Audi підвищеним масляним апетитом відрізняється 3,0-літровий V-подібний двигун серії EA837. Таким мотором автомобілі німецького автогіганта оснащувалися в 2008-2017 роках. Причина «маслажора» полягає в задирах на стінках циліндрів і закоксовиванні маслоз'ємних кілець.

У BMW підвищена витрата масла спостерігається в чотирициліндрових двигунах серії N. Зокрема, в моторах N45 і N46 «масложор» може початися при пробігу 70 000 - 80 000 км.

Проблема з підвищеною витратою масла є і у 1,8-літрового бензинового двигуна серії 1ZZ-FE компанії Toyota. Через високу температурну навантаженність вже при 50 тисячах кілометрів потрібно доливати до 1 літра моторного масла.

Не уникли підвищеної витрати масла і 2,0-літрові двигуни серії G4KA/G4KD від Hyundai-Kia. Справа в тому, що вони дуже чутливі до якості палива. Крім того, з'являються задири на стінках циліндрів.

Раніше експерти назвали ТОП-10 автомобілів, які складніше всього вкрасти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ