Today.ua

ТОП-10 автомобілів, які швидко знецінюються

Деякі автомобілі з часом втрачають швидше свою первісну ціну, ніж інші. Експерти iSeeCars проаналізували дані про продажі в США декількох мільйонів автомобілів, і назвали десять моделей, які після перших п'яти років експлуатації втрачають найбільше в ціні. Найчастіше це седани.

На першому місці по амортизації знаходиться люксовий седан BMW 7 Series. Через п'ять років після початку експлуатації він втрачає 72,6% своєї початкової вартості.

Експерти пояснюють таке різке зниження ціни тим, що у люксових машин багато дорогих функцій і технологій, які не цінують покупці б/в автомобілів. Крім того, люксові машини в США часто віддають в оренду. При цьому попит на седани знижується, що відбивається на ціні.

На другому місці в цьому рейтингу знаходиться BMW 5 Series, який через п'ять років після початку експлуатації втрачає 70,1% своєї початкової ціни. Стільки ж втрачає в ціні і електромобіль Nissan LEAF.

Audi A6, Maserati Ghibli і Mercedes-Benz E-Class через п'ять років після покупки у дилера втрачають 69% своєї початкової ціни.

У свою чергу, 67,8% ціни втрачає Volvo S60, трохи менше - Mercedes-Benz S-Class і Lincoln MKZ (67,1%)

Замикає десятку BMW X3, який через п'ять років після початку експлуатації знецінюється на 66,5%.

Раніше американський журнал Consumer Reports, опитавши кілька мільйонів власників автомобілів, склав новий рейтинг найнадійніших автомобільних брендів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ