Today.ua

Tesla відкликає понад 1 млн електромобілів

Компанія Tesla відкликає у США понад 1 млн електромобілів чотирьох моделей 2017-2022 років випусків. Причина такого рішення полягає у проблемі з електросклопідйомниками, які можуть защемити пасажирів.

Зокрема, американська компанія, яка спеціалізується на випуску автомобілів з електричною силовою установкою, перевірить такі моделі, як Model 3, Model S, Model X та Model Y.

У серпні поточного року під час виробничих випробувань інженери компанії Tesla виявили, що у склопідйомників може не працюватиме функція реверсивного руху. Тобто пасажира може просто затиснути, і він може отримати травму. Наразі повідомлень про травми через цю проблему не надходило.

Власникам електромобілів Tesla навіть не доведеться заїжджати до дилерського центру. Фахівці цієї компанії "по повітрю" оновлять програмне забезпечення. Роботи вже розпочалися.

У 2022 році компанія Tesla вже кілька разів відкликала свої електромобілі. Так, у травні перевірили 130 000 машин через проблеми з інформаційно-розважальною системою. Міг перегрітися процесор, що призводило до вимкнення дисплея.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Baojun, дочірня компанія спільного підприємства SAIC-GM-Wuling, створює новий компактний електричний позашляховик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ