Today.ua

Tesla Model S проїхала понад 1,9 млн км: секрети довголіття

У Німеччині показали електромобіль Tesla Model S, який вже проїхав понад 1,9 млн км. Цей електрокар досі перебуває у робочому стані і продовжує їздити німецькими дорогами.

Власник купив цю Tesla Model S ще у серпні 2014 року. Це версія Model S P85+, яку американська компанія Tesla випускала з 2012 до 2014 року.

За весь цей час власник Tesla Model S поміняв 14 (!) електромоторів та 4 батареї. Деякі електромотори він змінив за гарантією, а деякі купив за власний кошт. Проте цей електромобіль ще продовжує їздити.

Як бачимо, електромотори – це одне із найслабших місць електромобілів Tesla перших поколінь. З того часу вони стали надійнішими. Принаймні, так стверджує компанія Tesla.

А ось батареї виявилися надійнішими. Виходить, що ця Tesla Model S на одній батареї проїжджала в середньому близько 474 000 км. Непоганий показник. У чому секрет такого довголіття? Німецький власник Model S каже, що він постійно їздить зі швидкістю 100 км/год (швидкість рідко перевищує 120 км/год) та зупиняється через кожні 100 км/год. Крім того, він не допускає повної розрядки акумуляторної батареї, а стиль його водіння акуратний.

Hansjörg-Eberhard Freiherr von Gemmingen-Hornberg / Tesla Model S 85P / HH Speicherstadt

Як бачимо, секрети довголіття електромобіля досить прості. Треба пам'ятати, що якщо батарея заряджена менше 20%, і вона холодна, то її термін експлуатації знижується.

Слід зазначити, що у 2023 році українці активно купують електромобілі. Так, наприклад, у листопаді 2023 року українці купили майже 6200 нових та б/в електромобілів. Це на 189% більше, ніж за аналогічний місяць 2022 року.

На вторинному ринку українці у листопаді 2023 року найчастіше купували такі електрокари: Nissan Leaf, Tesla Model 3, Volkswagen e-Golf, Tesla Model S та Volkswagen ID.4. Найпопулярніші нові електромобілі - Volkswagen ID.4, Toyota bZ4x, Honda e:NS1, BYD Song Plus та Volkswagen ID.6.

Більшість нових електрокарів до України привозять зараз із Китаю. Наприклад, Volkswagen ID.4 та Honda e:NS1. Їх привозять не офіційно, а за так званими "сірими" схемами.

Нагадаємо, раніше новий пікап Tesla Cybertruck, який незабаром з'явиться у продажу, розкритикували через погану якість збірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ